Kotimainen maustamaton hunaja

Kotimainen Korpiahon Hunaja & Korpiahon Luomuhunaja

Korpiahon Hunaja 440g ja Korpiahon Luomuhunaja 200 g

Hunajat verkkokaupassa

Korpiahon hunajan maun salaisuus löytyy Pohjoisen Suomen vaaroilta ja salomaitten kätköistä. Korpiahon mehiläiset keräävät meden aidoista erämaan kasveista kuten vadelma, hilla, puolukka, ja horsma. Edellisiä täydentävät luomuviljelijöiden kanssa tekemämme pölytyssopimukset, joiden ansiosta hunajamme aromiin antavat osansa apila ja herukka.

Maustehunajiimme lisätään vain aromi ja mahdollinen väriaine. Mitkään hunajamme eivät sisällä säilöntäaineita tai lisättyä sokeria tai vettä.

Mikäli hunaja jähmettyy, sitä voi lämmittää kuumassa vesihauteessa, ja hunaja palautuu taas juoksevaksi. Hunajaa kannattaa säilyttää huoneenlämmössä, ei viileässä.

Hunajan käyttöKotimaiset Suomi Hunajat

Hunajaamme voit nauttia sellaisenaan. Hunaja nostaa muiden ruoka-aineiden aromit esiin. Käytä hunajaa lihan, kalan ja kasvisten marinointiin, maustamiseen sekä leivontaan ja säilöntään. Hunaja sopii makeuttajaksi ja maun antajaksi mehuihin, glögiin, teehen, kahviin ja drinkkeihin. Lisäksi hunajaa voi käyttöö eri tavoin kauneudenhoidossa.

Hunajasta saa saman makeudentunteen 20 % pienemmällä kalorimäärällä kuin sokerista. Lisäksi hunajan kalorimäärä on jo valmiiksi sokeria pienempi per 100 g, eli korvaamalla sokerin hunajalla, vähennät kaloreita reilusti ja luonnollisesti, mausta säästämättä. Hunaja on luonnon oma makeutusaine.

Lue lisää hunajan käyttövinkkejä!

Suomalaisuus ja luonnonläheisyys

Suomalaista kannattaa suosia, sillä suomalaiset raaka-aineet ovat puhtaasta luonnosta, ja taatusti hyvässä valvonnassa. Tuet suomalaisia elintarvikkeita ja tuotteita ostamalla suomalaisten työllisyyttä - joka kymmenes suomalainen saa elantonsa elintarvikkeiden myynnin kautta. Suomalaista ostamalla tiedät, ettet osallistu esimerkiksi lapsityövoiman tukemiseen. Suomalaiset tuotteet ovat myös luonnon kannalta hyvä valinta, kun esimerkiksi hunajaa ei kuljeteta kaukaa.

Mehiläistarhauksessa mehiläiset saavat elää luonnollista elämää ja ne eivät kärsi sen enempää kuin tarhaamattomat mehiläiset. Mehiläiset ovat luonnolle tärkeitä, sillä ne pölyttävät kasveja eli saavat ne tuottamaan satoa.

Korpiahon tavallinen hunaja on saanut Hyvää Suomesta -merkin, lisäksi valikoimassamme on Euroopan Unionin lehtimerkin saanut Luomuhunaja. Tuubissa oleva Suomi -hunaja on horsmapohjainen, juoksevampi hunaja.